PSC 'Binding Group 09'

Mmg di luar jangkaan..itulah yg dpt saya katakana ttg ‘Binding Group PSC 09’ yang tlh diadakan di Kem Rimba Ria Sg. Congkak Hulu Langat S’ngor pada 16-18 Jan yang lalu..sejujurnya, ikhlas saya katakan, ketika sem 4 bermula hampir sebulan yg lalu, saya mengharapkan kem yg dirancang semester 3 yang lepas sama sekali tidak berlaku..tapi, Allah lebih mengetahui apa yang terbaik…akhirnya, program yang ‘tidak’ dirancang itu akhirnya berjalan dgn jayanya..

duk bincang strategi..tp ok la..group ni mng treasure hunt

Bila terkenang kembali, mmg raser nak tergelak pon ada, syukur pun ada, sbb sblm program, saya dan beberapa rakan yg laen tlh diberitahu yg kitorang just akan jd runners untuk program tersebut..tp akhirnya, pelbagai masalah yg sebenarnya adalah rahmat bg kami menjadikan kami semua ini sebagai pengendali program ini hampir seratus peratus..=)sebabnya, semua modul yang dibuat pada sepanjang 3 hari kem tersebut hanyalah berdasarkan pengalaman masing2 dan tidak pernah dirancang sekalipun..on the spot punyer modul la katekan..hehehe..seingat saya, antara modulnya MMS teroksida, sehati sebatu, piring terbang, treasure hunt, burung hantu, blind signal n mcam2 lagi la..

dah ttp mata pon bley macho lagi..adoyai

Syukran byk2 saya ucapkan kpd kawan2 muslimin, Rashid, Faiz, Amin, Hilman, dan Hanif krn byk mmbantu saya dlm mengendalikan program ni..kpd pihak akhawat, terutama kpd Ilham, Fadhilah, Ain, Aishah, Ashira, Najihah n Ijj'lal, setinggi-tinggi pengahargaan krn sudi mengorbankan masa study korang sumer slama 3 hari bersama saya mnjayakan program ni..mmg niat saya sbnarnya taknak melibatkan korang sumer, ttp mmg jelas saya lihat keihklasan dr korang sumer shingga sumer mantan AJK PSC muslimat turun padang..syabas saya ucapkan…

aktiviti brendam sblm khatan ramai2..haahaha

Program 3 hari tuh byk mmberi manfaat kpd saya secara x langsung..mmg kerjasama dlm berpasukan amatlah penting..kepada junior2 PSC, mmg bagus la korang sumer nih..sumer sporting n happening dlm mengikuti program nih..kalo tgk video cheers korang, mmg cayalah..sumer nama kumpulan cambest jerk..’Tak Tahu’..’Tak Cuak’..’SAFFFF’..’TU’ n kump ‘Tak Bincang’..mmg sempoi sumer2..harap ape yg korang dpt, aplikasikanlah dlm persatuan korang lps nih....

apa yang penting?.....KERJASAMA!!!

Kalo ikut Rashid di akhir program, dia suh sumer ahli beri kenangan manis, pahit n aktivit yg plg bg kesan kat diri msg2..saya pon ada gak la nak share kat sini pasal mnda nih..pengalaman manis, maser kitorang sumer mantan MT PSC duk bincang mlm tuh yg Akh Amin yg conduct..tyme tuh junior ada sesi dgn Abg Zu kat dwn..segala kecelaruan dan ketidaksefahaman kita selama 2 sem kita pgg jawatan dpt kite kongsi mlm tuh..time kasih wat sumer..kalo kenangan pahit, xda kot..makan nasi masin adalh..hahaha..kena suap plak tuh..adoyai..tapi ok la..mmg mnda nih sbnarnye yg bley mengeratkan ukhwah. Mmg ada gak junior yg tanyer..apa significant nyer kitorng wat menda tuh sumer..maybe korang x raser lg tyme nih, tp insya Allah someday..knangan xleh lupe??erm…sal program nih mmg saya xkan lupe..camner sbg seorang pengarah projek kna hadapi smua masalah, ada yg luka, ada yg sakit smasa program, ada yg kena tggl lam hutan kul 2 pagi tanpa ada pon yang sedar ada ahli yg kna tinggal n tanpa bantuan guru pengiring..tp sumer nih at least dpt beri saya pengalaman baru yang mmg x dpt saya dpt dlm pelajran formal hari2..

tada....hensem x kitorang??

Nak citer sumer mmg xkan abes..korang tgk la pic2 tuh k..salam..

laki pon pakai mekap??ish3..=)

4 comments:

  Ibnu Syams

January 23, 2009 at 8:02 PM

Salam ziarah...
tahniah!!!berjaye mengendalikn progrm PSC 2..

muga usahe kalian dirahmati Allah,insya Allah...

  kina

January 28, 2009 at 7:21 PM

salam...mcam best jer prog ni....tak der lg dah ker?

  husaini

January 28, 2009 at 8:02 PM

program nih just untuk ajk2 persatuan jerk..maybe diorang akn wat xtvt yg better then xtvt nih lg..hehehe

  h8xx

January 31, 2009 at 6:18 AM

salamualaik

program yang menarik!!

hehe

Related Posts with Thumbnails