Kashmir | The Paradise On Earth



Salam alayk..entri kali ni just nak share sikit gambar2 alam ciptaan Allah..mmg bile mula2 sampai kat sini, hati sy byk memuji Allah swt..kagum dengan ciptaan nya..mmg x pernah tgk dgn mata, tak pernah dgr dgn telinga ngan makanan2 dia pun unik..mmg x pernah rasa...sesuai dgn jolokan yg diberikan..syurga dunia...ni baru sikit Allah nak tunjuk kehebatan Nya atas muka bumi...nnti kat akhirat mmg x dpt gambarkan keindahan syurgaNya..satu lagi yg menarik perhatian saya, dkt sini mmg 95% penduduk adalah Islam..masjid di mana2..x ssh nak solat..even atas puncak2 bukit pon ada masjid n ada org semayang berjemaah..walaupun keadaan suhu mencecah hampir 10 darjah celcius, tp umat islam kat sini mmg bermujahadah melawan kesejukan untuk dtg bersolat subuh berjemaah di masjid..org2 islam kat sini sume baik2..muslimat2 dia saya kira terpelihara la..jarang nampak berkerja d tmpt2 awam..smua urusan mencari nafkah diserahkan kpd kaum adam..mmg berbeza suasana dan keadaan di Malaysia..makanan halal pun sng nak dpt n orang tempatan pon baik2..semoga Allah kekalkan keamanan untuk mereka...mmg sepanjang2 jalan akan ada askar yang akan berkawal disebabkan negeri ini pernah bergolak suatu ketika dahulu..



























14 comments:

  ank_ayah

October 9, 2011 at 6:25 PM

Subhanallah
Allah Maha Hebat
mmg btl,baru tgk gamba je hati ni tk henti2 memuji. YaAllah indahnya ^^

  Ismi Ijmi

October 9, 2011 at 7:46 PM

masyaAllah.
dgrnya bukan teempat je cantik,orangnya pun cantik juga

  Norsha

October 9, 2011 at 8:00 PM

SubhanaAllah, MasyaAllah, tenang hati melihatnya, teringin ke sana

  Norsha

October 9, 2011 at 8:00 PM

SubhanaAllah, MasyaAllah, tenang hati melihatnya, teringin ke sana

  Ibnu Hatari

October 10, 2011 at 7:52 AM

Allahuakbar! allah je tahu kalau aku diberi kesempatan untuk tinggal disitu...

  Hidayatullah

October 11, 2011 at 7:16 PM

ak rse da komen.. ha3

Subhanallah.. cantik.. kalau syurga mcm mana la ye.. tak pernah dilihat oleh mata.. xpernah didengar oleh telinga. tak pernah dibayang oleh otak.. dan hari2 makin cantik.. hebat Allah

  Husaini

October 16, 2011 at 11:34 PM

anak ayah: Allahuakbar..mmg kanvas alam yg Allah lukis ni sgt hebat..tinggal kita je lagi untuk menilai maksud tersirat disebalik ciptaan Nya..

ismi ijmi: mmg sume2 cantik..hebat ciptaan Allah..

Norsha: insyaAllah..mintak dgn Allah moga murah rezeki dpt ke sana..amin :)

ibnu hatari: tu la tuan..tuan kena pergi sana skali..skali skale tukar angin ape salahnye kan..hehe

hidayatullah: Allah maha Hebat..moga2 kita sume dpt masuk syurga akhirat yg lebih hebat dr syurga dunia ni..amin tuan...

  School Of Tots

October 18, 2011 at 9:27 PM

Semuanya Allah Punya.

  Husaini

October 19, 2011 at 11:43 AM

School og tots: benar tuan! :)

  FIFIEY LYCHEE MARATION

November 5, 2011 at 6:54 PM

assalamualaikum... boleh tak nk mintak izin copy foto2 ini untuk diceritakan kembali dalam facebook???

tq:)

  Husaini

November 21, 2011 at 10:18 PM

FLM: sila2..copy la..jgn malu jangan segan.. :)

  MUJAHID295

December 3, 2011 at 12:40 PM

azam untuk pergi dakwah disana...amin

  Pencari ALLAH

December 25, 2011 at 6:06 PM

MasyaALLAH.

  Husaini

December 26, 2011 at 12:24 PM

M295 n pencari Allah:
Sama2 kita doa..amin

Related Posts with Thumbnails